Skridskosäsongen 1989/1990

Isen lade sig tidigt denna säsong och premiärturerna begicks redan 23 november i privat regi. Under hela december och fram till mitten av januari rådde utmärkta förhållanden med snöfria och ganska tjocka isar trots att minusgradema försvann vid jul. På utvalda ställen, framför allt på högre nivåer och vindskyddat kunde man fortsätta till mitten av februari. De mest entusiastiska bilade till Dalarna och Gästrikland under senare delen av säsongen för att hitta is. Under hela säsongen har turerna gått på inlandssjöarna medan skärgården och Vättern inte bjöd på användbar is i år.

Säsongen blev sålunda lyckad trots att vi upplevt den varmaste vintern på mycket länge. 29 ledarledda turer arrangerades med en sammanlagd åksträcka på 79 mil, dvs i genomsnitt 27 km. 407 deltagare ställde upp. Särskilt nybörjarsatsningama och plurmingsövningen lockade många. Många av turerna bjöd på fina naturupplevelser som t.ex. observation av havsörn. Vädret var dock oftast gråmulet.

Klubbens första allvarligare olycka inträffade den 10 december, då en deltagare tappade skridskon, föll och bröt axeln. Endast några få fotplurrningar har rapporterats.

Johan Elfström